Pietra

Pietra Térkő Trapéz 5 cm

 • P010a
 • 13x20x9.5 cm
 • 5 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 2.8 kg/db
 • 25.2 kg/fm
 • 9 db/fm
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 584 Ft/db + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Csak keretező – ill. szegélyelemként használható. Az 5 cm vastagságú Otti térköveket főleg személyforgalomra, esetleg mérsékelt gépkocsihasználatra terveztük, mivel a jellemzően antikolt élek nem minden esetben párhuzamosak, így fékezésre, gyorsításra elmozdulhatnak a kövek. Gépkocsiforgalommal terhelt területeken ajánljuk az Otti 7 cm vastagságú (pld. P. Balaton, P. Buda, P. Óváros, Opus, stb.) térköveit!

02.

Felületkezelése

Térköveket általában nem impregnál az ember, mivel a szer felhordásakor a besöprő homok, vagy zúzott kő máladéka felkenődhet a térburkolat felszínére. Két lehetőségünk adódik, amennyiben feltétlen kezelni szeretnénk a felületet:

-nagyszőrű hengerrel impregnáljuk a teljesen megtisztított burkolatot fugázás előtt,

-maximálisan tisztára sepert Otti kövekre permetezőgéppel vigyük fel az impregnálószert.

Általános impregnálószerek: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect megfelel a célnak, amennyiben egy általános por- és víztaszító képességet akarunk biztosítani kedvenc térkövünknek.

Amennyiben erősen igénybevett térkőfelületről van szó; nagy forgalmú járdákon, utakon, grillezők- sütögetők környékén, esetleg vendéglátóhelyeken, egészségügyi okokból kiemelten tisztán tartott felületeken, technológiai pincékben, akkor érdemes Sorell Gpur+ matt felületkezelőt használni! Ez a térhálósodó poliuretán réteg ellenállóvá, könnyen tisztíthatóvá teszi a felületet. Még stabilabb, kezelhetőbb lesz a térkő, ha nem zúzottkő besöprést választunk, hanem műgyantával stabilizált Sorell Raster fugázót, mely statikus, nem pereg ki, nem gyomosodik, könnyebben tisztítható magasnyomású mosóval is.

Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

A Pietra Térkő Trapéz elsősorban kerti utak, járdák, terek, pincék, teraszok, szaletlik, télikertek burkolására javasolt más 5 cm vastag Otti burkolat szegélyezésére, íves keretezésére. A Pietra Térkő 20 burkolattal kompatibilis. Beltérben elsősorban szivárgó talajú pincék padlóburkolata, mivel a széles fugákban lévő zúzottkő, vagy homok elvezeti a nedvességet. Hálóban, diagonálban, vagy feles eltolással, szegélyként sorban fektessük az ágyazórétegbe.

A referencia képeken a Pietra Térkő Trapéz 5 cm (P010a) látható

egyedi térkő, Kültéri burkolatok, pietrák
Pietra Trapéz térkő 5cm
Burkolása

Térkő burkolat készítésé: földmű tömörítése 85-90%, A meglévő talajt lap vibrátorral, döngölőbékával alaposan tömöríteni kell. Alapréteget 25-30cm vastagságban kavicsot vagy zúzott követ 2-3 rétegben kell elteríteni, a rétegeket külün-külön kell alaposan, lap vibrátorral tömöríteni. (0-24 vagy 0–30zúzottkövet.).

Az ágyazó réteg 3-4 cm vastagságban. 0-4-es homokból vagy zúzalékból készülő. Egyszerre csak akkora felületen készítsük el az ágyazatot, amekkorának a burkolását is el tudjuk még aznap végezni. Lerakás Fugatávolságnak a 0,8- 1,4 cm javasolt. Lerakás közben az előkészített ágyazatra már ne lépjünk, a lerakott kövekről végezzük a fektetést.

Fugázás: A burkolatra terítsünk száraz, 1-4-es zúzott követ, majd addig söprögessük, amíg a fugák telítve nem lesznek.

Vibrálás: Gumilapos vibrátorral keresztben és hosszában is többször átjárva vibráljuk be a köveket. Végül terítsünk be a burkolatot újra homokkal és néhány nappal később söpörjük be újra a fúgákat.

Javasolt térkőszegély: Flóra ágyásszegély 20- 30- 60 cm (egyenes)

Pietra Trapéz térkő 5cm